Hotel Prawdzic Resort&Conference Gdańsk, Jelitkowo

Komunia 2018

Newsletter

Zapisz się na newsletter

Komunia 2018

Menu obejmuje czas trwania uroczystości od 3 godzin do 6 godzin w zależności od wyboru wersji menu, obsługę kelnerską, wynajem sali, uroczyste przystrojenie stołu, ikebany kwiatowe.

Dla dzieci dostępny będzie plac zabaw wewnątrz obiektu wraz z animatorką


Propozycja I

Zupa:

Rosół wołowo – drobiowy z kluseczkami domowymi i kąskami mięsnymi

Dania główne podane na półmiskach:

Grillowana polędwiczka wieprzowa marynowana w ziołach  podana z sosem grzybowym   100 g

Tradycyjne roladki drobiowe nadziewane masłem i natką w złocistej skorupce   90 g

Łosoś zapiekany w cieście francuskim z szpinakiem 110 g

Ziemniaki z wody, frytki,

Surówka z białej kapusty, rzodkiewki i ogórka świeżego,

Surówka z marchewki, jabłka z sokiem z pomarańczy,

Warzywa blanszowane,

Sos pieczeniowy

Deser:

Krem śmietankowy z chrupką czekoladową posypką  60 ml

  Słodki bufet:

Wybór ciast

(dwa rodzaje do wyboru)

Sernik królewski 100 g

Szarlotka 100 g

Delicja czekoladowa 100 g

Ciasto jogurtowe z malinami i czarną porzeczką 100 g

Owoce sezonowe

Napoje:

Kawa, herbata,

 woda niegazowana w dzbankach

soki owocowe w w dzbankach (1l  na osobę)

Cena 120 zł / os.*


Propozycja II

Zupa:

Rosół drobiowy z makaronem i kawałkami kurczaka 250 ml

Dania główne podane na półmiskach:

Pieczona pierś z kurczaka nadziana warzywami i serem  90 g

Roladki wieprzowe  nadziewane fasolką szparagową i boczkiem   110 g

Dorsz w marynacie z musztardy francuskiej zapiekany w cieście francuskim  100 g

Ziemniaki z wody, frytki,

 sos ziołowy,

Surówka z białej kapusty, rzodkiewki i ogórka świeżego,

Surówka z marchewki, jabłka z sokiem z pomarańczy,

 Cukinia duszona w curry

Deser:

Krem czekoladowy z sosem wiśniowym 60 ml

Słodki bufet:

Wybór ciast

(dwa rodzaje do wyboru)

Sernik królewski 100 g

Szarlotka 100 g

Delicja czekoladowa 100 g

Ciasto jogurtowe z malinami i czarną porzeczką 100 g

Owoce sezonowe

Zakąski zimne:

Pstrąg z musem koperkowym w cytrynowym auszpiku 60 g

Pieczeń wieprzowa z cukinią i jajkiem przepiórczym  50 g

Terina drobiowa z szpinakiem i serem bałkańskim 50 g

Roladki z sera nadziewane pastą twarogową  50 g

Sałatka grecka z sosem winegret 50 g

Sałatka chłopska z pieczonym mięsem 50 g

Pieczywo, masło  

Napoje:

Kawa, herbata,

  woda niegazowana w dzbankach

soki owocowe w w dzbankach (1l  na osobę)

Cena 159 zł / os.*


Propozycja III

Zupa

Krem z pomidorów o aromacie bazylii podana z kluseczkami mięsnymi i grzaneczkami  250 ml

Dania główne podane na półmiskach:

Zrazy wołowe nadziewane kasza pęczaki, grzybami i boczkiem 110 g

Medaliony z indyka duszone  w sosie paprykowym    90 g

Łosoś pieczony marynowany w białym winie i koperku 100 g

Ziemniaki opiekane, frytki,

Surówka z białej kapusty, rzodkiewki i ogórka świeżego,

Surówka z marchewki, jabłka z sokiem z pomarańczy,

Buraczki zasmażane

Sos pieczeniowy

Deser:

Galaretka z maślanki z sosem truskawkowym  60 ml

Słodki bufet:

Wybór ciast

(dwa rodzaje do wyboru)

Sernik królewski 100 g

Szarlotka 100 g

Delicja czekoladowa 100 g

Ciasto jogurtowe z malinami i czarną porzeczką 100 g

Owoce sezonowe

Zakąski

Pstrąg wędzony z naszej wędzarni     60 g

Pasztet z kaczki pieczony w cieście francuskim  50 g

Rozbeft z musem chrzanowym   50 g

Rolada drobiowa z podgrzybkiem  50 g

Sałatka z brokuł, szynki i sera z sosem koktajlowym 50 g

Mix sałata z serem bałkańskim i sosem winegret 50 g

pieczywo, masło

Napoje:

Kawa, herbata,

 woda niegazowana w dzbankach

soki owocowe w w dzbankach (1l  na osobę)

Cena 169 zł / os.*

 

*Cena obowiązuje dla min. 20 osób, poniżej tej liczby cena ulega zmianie.

Oferty specjalne już od 265 /noc

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij