Hotel Prawdzic Resort&Conference Gdańsk, Gdańsk

Święta Bożego Narodzenia w Restauracji

Newsletter

Zapisz się na newsletter

Święta Bożego Narodzenia w Restauracji

Staropolskim zwyczajem chcielibyśmy zaprosić Państwa do spędzenia  Świąt Bożego Narodzenia

w niepowtarzalnej atmosferze malowniczych wnętrz Prawdzic Resort&Conference.

Dźwięki kolęd, uroczysty stół wprowadzą Państwa w magiczną atmosferę Świąt.

 

Specjalne menu dla niejadków

Spotkanie ze Świętym Mikołajem 24 grudnia

 

Serdecznie zapraszamy

 



Uroczysta kolacja wigilijna

24 grudnia: 16:00-20:00

 

Ciepły bufet

Barszcz czerwony z pasztecikiem drożdżowym nadziany postną kapustą

Wigilijna zupa z karpia z kruchą włoszczyzną i kluseczkami

Filet z karpia marynowany w tymianku, cebuli i czosnku smażony na klarowanym maśle

Dorsz o miodowo musztardowej nucie owinięty ciastem francuskim

Pierogi z kapustą i grzybami okraszone cebulka

 

 Zimny bufet

Rolada z karpia z rodzynkami i orzechami włoskimi

Pstrąg nadziany musem koperkowym

Dorsz w sosie warzywno pomidorowym

Śledź marynowany w agreście i białym winie

Opiekany śledź w zalewie z octu winnego i cebuli

Roladka z łososia z kremowym serkiem i szpinakiem

Schab nadziany musem z suszonej śliwki

Pasztet świąteczny

Rolada z kaczki z żurawiną

Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem jogurtowym

Sałatka z marynowanego selera i orzechów

 

Słodki bufet

Mufiny piernikowe z powidłami śliwkowymi

Tradycyjna kutia

Serniczki cynamonowe z masą makową

Tradycyjny makowiec zawijany

Piernik w polewie czekoladowej

Kompot z suszu, woda niegazowana, soki owocowe, kawa, herbata 

Cena

149 zł/osoba                                70 zł/dziecko 3-12 lat

 


Pierwszy dzień świąt

25 grudnia: 14:30-17:30

 

Świąteczny bufet

Rosół na wiejskiej kaczce z kluseczkami domowymi

Krem z brukwi gotowany na gęsinie

Kaczka pieczona z jabłkami, żurawiną pachnąca pomarańczami

Pierś drobiowa nadziana kaszą gryczaną niepaloną i chrupiącymi warzywami

Golce kociewskie

Ziemniaki z wody z koperkiem okraczone klarowanym masłem

Kapusta czerwona duszona ze śliwką i w czerwonym winie

Surówka z selera i rodzynek

Bufet słodki pachnący świętami

Kawa, herbata, sok, woda

Cena

99 zł/osoba                                    49zł/dziecko 3-12lat

 


Drugi dzień świąt

26 grudnia: 14:30-17:30

 

Świąteczny bufet

Zupa grzybowa z łazankami

Żuławska kwaśnica

Pierś z indyka pieczona w glazurze z miodu podlewana cydrem

Schab duszony w sosie myśliwskim

Ryż z chrupiącymi warzywami

Ziemniaki opiekane pachnące ziołami

Kapusta duszona z curry i melonem

Surówka z marchewki z rodzynkami i sokiem z pomarańczy

Bufet słodki pachnący świętami

Kawa, herbata, sok, woda

Cena

99 zł/osoba                                    49zł/dziecko 3-12lat

 

 

Dodatkowe Menu Świąteczne dla niejadków

 

Rosół z makaronem

Kawałki kurczaka z przysmakiem dziadka Mroza ( nugetsy )

Kąski drobiowe z „kulą śniegową” ( kawałki kurczaka pieczone w piecu z ziemniakami puree )

Puszyste naleśniki z twarożkiem śnieżynki 

 

Oferty specjalne już od 240 /noc

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij